mai mult de
0
0
de proiecte livrate cu succes

Cum vă sună o zi de weekend petrecută la Babele? Dacă e frumos afară poate fi o opțiune bună pentru o plimbare. Drumul cu telecabina din Bușteni până pe platou e foarte frumos iar pentru copii e o experiența pentru care, te-ai putea gândi, merită să aștepți.
Pentru că am plecat târziu din Brașov, am ales să urcăm cu microbuzul unor “tineri intreprinzători” până la Piatra Arsă și să facem o plimbare lejeră pana la Babe. Costul, similar cu al urcarii cu telecabina. Pe traseu, puhoi de oameni mai ceva ca pe bulevard. După 2 ore de plimbări, plătim cei 98 de lei pentru coborâre (2 adulți și un copil, pentru că că sub 5 ani nu se plătește) și ne așezăm la coada care, ce-i drept, părea cam descurajatoare dar cu gândul că merită să răbdăm puțin pentru plăcerea copiilor. Nimic nu anunța experiența absolut neplăcută ce va urma! Ne-am așezat la rând la 15.50 și ne-am urcat in telecabină la 20.25. 4 ore si 35 de minute de așteptat este, oricât ai fi de relaxat, o perioadă cam mare!


Din câte am putut vedea, Teleferic Prahova SA n-a făcut nicio modificare sau investiție semnificativă în instalația de cablu. Totul pare a fi exact ca acum 30 de ani. O situație similară este cam la toate instalațiile de transport pe cablu din țară. Compania Teleferic Prahova este deținută majoritar de o firma din Cipru, deci dracu știe cine o fi în spate, și minoritar de o firmă românească deținută de Adriana Sârbu (date luate de pe ListaFirme).
Din discuțiile cu oamenii de la rând și cu angajații înțeleg că in zilele de vacanță sunt câte 1000 de urcări și coborâri ceea ce înseamnă că instalația de cablu ar trebui să producă minim 300.000 euro / lună în sezon (la un calcul profan, la o medie de 12 euro tura). Cu toate acestea, societatea este în insolvență.

Constat cu furie că vacile comuniste, sunt bune doar de muls, dupa principiul “să luăm noi tot, să nu mai rămână nimic, dar fără să cheltuim vreun ban”. Nu contează că vaca ar fi putut fi îngrășată, multiplicată, modernizată și atunci, cel mai probabil, ar fi produs mai mult, mai competitiv, cu clienți mai mulțumiți. Nu, să fie mulse până mor, dă-le dracului, noi să facem banu gros!

Urmărește-mă pe Facebook:

SUNĂ-MĂ LA (+40) 723 185 233

sau trimite-mi un email la
ro@romulusoprica.ro
Proiecte dragi mie:

BrandBerry – Cercetări de piață
S.O.S. EDU – centru de meditații la matematică
BabyBoom.Ro – ghid video pentru părinți