mai mult de
0
0
de proiecte livrate cu succes

Propunerea ministrului german de Finante, Wolfgang Schauble, de a introduce o taxa europeana la benzina care, in caz de necesitate, sa poata finanta primirea refugiatilor, reprezinta un joc la cacealma din partea Berlinului, considera un specialist roman in energie.

“Pentru ca la acel nivel de diplomatie nicio inflexiune nu este intamplatoare, eu cred ca domnul Schauble este jucator de poker si in acest moment are loc o cacealma. Germania este, din punct de vedere politic, intr-o situatie foarte tensionata, iar cancelarul (Angela Merkel – n.red.) este criticat pe multe fronturi din cauza politicii pe care a incercat sa o adopte in privinta imigrantilor.

Articol apărut în data de 21 Ianuarie 2016 în ziare.com. Link Taxa europeana pe benzina pentru a ajuta imigrantii: Germania joaca la cacealma.

Din pacate, integrarea nu este la fel de usoara in teren pe cat a fost prevazuta pe hartie, motiv pentru care tot Cabinetul Merkel are nevoie de un factor extern care sa-i justifice eventualele decizii de diminuare a implicarii”, a sustinut Romulus Oprica, Ph.D. Senior Researcher Managing Partner la firma de analiza si cercetare de piata BrandBerry, intr-o declaratie acordata Ziare.com.
Din punctul sau de vedere, o astfel de declaratie este pivotul care muta discutia de la “ce si-a asumat Germania” catre “ce-si asuma Europa”.

“Raspunsul, oarecum evident, poate reprezenta un argument in negocierile interne si externe ale Germaniei”, a mai punctat analistul.

Romulus Oprica nu considera ca masura ar fi viabila, mai ales ca ar fi foarte greu de pus in practica, deoarece fiecare stat membru ar trebui sa-si dea acordul.

“Din punct de vedere financiar, daca, totusi, s-ar impune o astfel de taxa, impactul la nivel individual ar fi nesemnificativ, pentru ca ea ar avea o valoare foarte mica si, oricum, pretul petrolului este la cote minime. Poate ca tocmai acest impact nesemnificativ la nivel individual sa fie chiar cheia reusitei unei astfel de propuneri”, a incheiat Romulus Oprica.

 

Urmărește-mă pe Facebook:

SUNĂ-MĂ LA (+40) 723 185 233

sau trimite-mi un email la
ro@romulusoprica.ro
Proiecte dragi mie:

BrandBerry – Cercetări de piață
S.O.S. EDU – centru de meditații la matematică
BabyBoom.Ro – ghid video pentru părinți