mai mult de
0
0
de proiecte livrate cu succes

Cu programul Remat aproape de finis, jucatorii din piata auto nu sunt foarte optimisti in privinta evolutiei vanzarilor pe final de an, mai ales in contextul anuntarii unei noi taxe de poluare.

Luna decembrie ar putea fi cea mai slaba din an, crede Romulus Oprica, managing partener al companiei de cercetare de piata BrandBerry. “Decembrie ma astept sa fie cea mai proasta luna din acest an pentru piata auto din motive de tensiune sociala, pentru ca urmeaza un nou val de concedieri, iar mesajele din zona politica sunt slabe din punct de vedere economic”, a declarat Oprica.

Situatia prin care trece Romania in prezent pune in dificultate si cei mai buni analisti.

“Diferenta dintre 2009 si 2010, chiar daca si atunci se vorbea despre criza economica, este ca la nivelul perceptiei, potentialii clienti erau mult mai relaxati, mai putin tematori. In conditiile de stres social din acest moment, cu tensiuni sociale in crestere, este greu de prevazut dinamica vanzarilor de bunuri de consum indelungat raportandu-ne la factori pur economici, cum ar fi programul Rabla sau noua taxa de poluare. Este evident ca orice element care, in loc sa sustina consumul, il restrictioneaza si mai mult prin cresteri de taxe duce la o diminuare a acestuia”, spune reprezentantul companiei de cercetari de piata.

Apărut în Wall Street: http://www.wall-street.ro/slideshow/Auto/92924/Rabla-aproape-de-final-Ce-urmeaza-pentru-piata-auto-in-ultimul-trimestru-din-2010.html?full#ixzz4AV0ro0sX

Articol scris de Cristian Gubandru

Urmărește-mă pe Facebook:

SUNĂ-MĂ LA (+40) 723 185 233

sau trimite-mi un email la
ro@romulusoprica.ro
Proiecte dragi mie:

BrandBerry – Cercetări de piață
S.O.S. EDU – centru de meditații la matematică
BabyBoom.Ro – ghid video pentru părinți