mai mult de
0
0
de proiecte livrate cu succes

În noiembrie 2007, când am relansat (pentru o perioadă scurtă) siteul sociologie.ro am făcut o descriere a sociologului. Azi am regăsit-o printre documentele „prăfuite” din calculator. O împărtășesc cu voi. Sper să vă placă!

Imi place sa cred ca ceea ce veti gasi in paginile sociologie .ro se incadreaza in „paradigma nebunului”. Nu incercati sa gasiti aceasta paradigma in sociologie, caci nu o veti gasi; este doar o viziune personala asupra rolului sociologului in societate, mai ales in cea de azi.

Nebunul regelui si mesagerul satului… una si aceeasi persoana, comunicatorul si criticul, personajul care are dreptul de a spune orice pentru a deschide deschide ochii si urechile celor ce il asculta. Sarcastic, dar intr-un mod placut; serios, dar in aceelasi timp jovial pentru ca TOTUL se rezuma la un loc de joaca.

William_Merritt_Chase_Keying_upLumea este terenul de joaca al sociologului, la fel cum curtea regelui este terenul de joaca al nebunului. Nebunul nu judeca, el emite judecati. El poate arata lumii adevarurile – pentru sunt mereu mai multe de unul – cele mai urate, fara sa i se taie capul. Paradigma nebunului este „viata ca loc de joaca”, nebunul este asemenea unui artist. Nebunul stie ca poate si trebuie sa critice.

Asemenea piesei de sah ce-i poarta numele, nebunul priveste lumea din unghiuri diferite. Si ataca problemele din unghiuri diferite.

Si mai e ceva. Atunci cand mi-am permis libertatea de a-mi alege ca simbol „nebunul” m-am mai gandit la un lucru: in engleza aceasta piesa de sah se numeste „bishop”. Asemeni episcopului avem acces la resurse speciale, mistice chiar. Trebuie doar sa ne asumam acest lucru!

Sociologie.ro nu este altceva decat un loc de joaca, fie el si virtual. Va invit la joaca!

Romulus OPRICA, Sociolog

white_bishop

Sursă foto bufon: https://en.wikipedia.org/wiki/Jester

Sursă foto 2: http://www.chessburst.com/levels/chess-castled-level2.html

Urmărește-mă pe Facebook:

SUNĂ-MĂ LA (+40) 723 185 233

sau trimite-mi un email la
ro@romulusoprica.ro
Proiecte dragi mie:

BrandBerry – Cercetări de piață
S.O.S. EDU – centru de meditații la matematică
BabyBoom.Ro – ghid video pentru părinți