mai mult de
0
0
de proiecte livrate cu succes

Guvernul s-a faultat iar BOR a atacat. A atacat statul.

Poate pare o poziție dură când spun că BOR a atacat statul dar, după cele petrecute azi, este singura concluzie logică. Da, BOR a atacat statul LAIC și l-a învins.

Oare are dreptate dl.  Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, când afirmă că anularea pelerinajului (de Sfântul Dumitru din București, ca o continuare a anulării pelerinajului la Sfânta Parascheva) reprezintă „un excesiv superior dispreț față de realitate socială imediată” din partea Guvernului?

Are! De ce? Pentru că ”realitatea socială imediată” ne spune că este aproape imposibil să oprești oamenii să-și manifeste credința religioasă sau, de cele mai multe ori, superstițioasă. Era previzibil, evident chiar, că unii lideri religioși, alături de unii conducători de cete de superstițioși habotnici vor încerca să deturneze acest pelerinaj folosindu-se de oamenii buni, onești în credință, pentru care pelerinajul la racla Sfintei Parascheva are o semnificație înălțătoare.

În fața acestei evidențe Guvernul statului laic avea opțiunea de a lua inițiativa și a organiza în mod corespunzător un eveniment de mare amploare ce oricum urma să aibă loc, indiferent de voința sau putința lui, a Guvernului. Putea! Dar n-a făcut-o!

Totuși, Guvernul are o scuză: este guvernul unei țări laice (teoretic) și era de datoria BOR să se organizeze.

Exact asta uită, în mod intenționat, dl.  Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, să spună publicului plătitor de taxe și credincioșilor onești: că i-a durut în papuci să se organizeze.

Putea BOR să scoată racla și să o înconjoare de garduri protectoare astfel încât să poată fi doar atinsă cu mâna, dar nu și pupată? Putea! Dar nu a făcut-o!

Putea BOR să aducă la pelerinaj preoți care să încurajeze participanții să poarte mască? Putea! Dar nu a făcut-o!

BOR n-a avut niciun motiv să se organizeze deoarece pentru BOR este mult mai interesant și profitabil să pozeze în victimă, pentru a smulge o lacrimă și-un leu de la credincioși, decât să organizeze un eveniment în mod corect în contextul acestor vremuri tulburi.

Pentru BOR a fost azi o zi de manifestare a forței împotriva statului, reprezentat la Iași de jandarmeria ce s-a văzut nevoită să nu mai respecte ordinele primite.

Imaginile cu pelerini fără mască ce trec rând pe rând, unul lângă celălalt, pupând moaștele Sfintei sunt descalificante pentru BOR. Da, pentru BOR, nu pentru credincioșii sau superstițioșii care au fost acolo.

Toate acele imagini, cu pelerini fără mască, susțin discursul BOR despre o protecție divină ce vine necondiționat. Câtă aroganță să ai, să te consideri atât de credincios încât să îi cei Lui Dumnezeu să te protejeze chiar pe tine, când tu nu respecți minimele reguli de igienă? Dar cui îi pasă de logică atunci când poți conduce masele prin mistificăre?

Și exact asta s-a întâmplat azi… mulți oameni (cel mai probabil majoritatea) au fost în pelerinaj la Iași pentru a se ruga Sfintei Parascheva cu onestitate și sunt convins că ar fi respectat toate regulile ce le-ar fi fost recomandate și explicate de BOR. Dar BOR nu avea nevoie de rațiune, ci avea nevoie de acțiune. Și a acționat. Și a învins regulile statului laic.

De ce? Pentru că, așa cum spunea cu ocazia alegerii sale IPS Calinic Botoșăneanul, obiectivul este să „refacă mrejele Ortodoxiei care au fost rupte de schismele și dezbinările consumate ca rezultat al libertății de exprimare de după 1989”

Captură foto: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/scandalul-de-la-moastele-sfinei-parascheva-purtatorul-de-cuvant-al-arhiepiscopiei-iasilor-acuza-existenta-unor-provocatori-1384428

Urmărește-mă pe Facebook:

SUNĂ-MĂ LA (+40) 723 185 233

sau trimite-mi un email la
ro@romulusoprica.ro
Proiecte dragi mie:

BrandBerry – Cercetări de piață
S.O.S. EDU – centru de meditații la matematică
BabyBoom.Ro – ghid video pentru părinți