mai mult de
0
0
de proiecte livrate cu succes

No hai, că ne (re)facem bine! Drojdia și făina se găsesc din nou din belșug, au reapărut măștile, dezinfectanții și spirtul, ceea ce arată că cea mai mare parte din isterie s-a calmat.

Erau și alte semne, mai puțin vizibile și mai puțin ”interesante”, ale revenirii la normalitate. Unul dintre multe semne este statistica noilor infectări cu SARS-CoV-2 la nivelul continentului Europa, aflată pe o pantă descendentă evidentă, cu sau fără ”voia” autorităților!
De ce spun ”cu sau fără ”voia” autorităților”? Pentru că o astfel de pantă identificată la nivelul unui continent ce nu a avut politici identice în pandemie arată că fenomenul este NATURAL. Deci, trece pentru că… așa e natura.

Desigur, autoritățile își asuma partea leului și vor spune că au învins coronavirusul, dar… oare cine a câștigat?
Cu siguranță au câștigat cei aflați la putere, dar nu în România. Ci în Suedia, Danemarca, Finlanda… în general în țările în care încrederea între oameni era oricum mare, în care PROCEDURILE (instituționale) conduc statul și în care STATUL ARE ÎNCREDERE ÎN CETĂȚENI. (https://www.weforum.org/…/29-april-who-briefing-trust-swed…/)
În România, guvernul a pierdut din suportul public. De ce? În primul rând pentru că în România încrederea în instituții este foarte scăzută, dar și pentru că Guvernul nu a fost transparent, pentru că și-a tratat cetățenii în mod apriori ca pe infractori și pentru că (mai ales pentru că) a scos în față personaje sinistre precum Costache (fostul ministru al sănătății care spunea că ”dacă stăm după proceduri nu mai facem nimic”), Vela (care a făcut alba neagra cu BOR) sau sinistrul-șef Cercel, cel străin de bună-cuvință.
Au câștigat suport oameni precum Nelu Tătaru sau medicul Mihai Craiu – voci calme, care au arătat că dracu’ nu-i chiar așa negru și care au explicat ”proceduri”.
PROCEDURI… cu care și România ar putea fi Suedia. 🙂

Și o predicție:
Tocmai pentru că încrederea în partidul aflat la guvernare s-a erodat în acestă perioadă mă aștept că alegerile locale și parlamentare să se desfășoare cel târziu în septembrie a.c. și nu la anul, așa cum se vehicula. Nu de alta, dar încă un lockdown în toamnă i-ar termina pe cei din PNL (și nu în favoarea USR+, ci a PSD).

Urmărește-mă pe Facebook:

SUNĂ-MĂ LA (+40) 723 185 233

sau trimite-mi un email la
ro@romulusoprica.ro
Proiecte dragi mie:

BrandBerry – Cercetări de piață
S.O.S. EDU – centru de meditații la matematică
BabyBoom.Ro – ghid video pentru părinți