Viorel, zis si Ponta, aka Prim-Ministrul Romaniei, a zis ca Finlanda foloseste cianura in cele 52 de mine de exploatare a aurului si ca e bine mersi. Doamna Euro-Parlamentar Satu Hassi spune insa urmatoarele:

satu hassi finlandaAm fost informata ca Prim Ministrul Romaniei Victor Ponta a descris cu o imagine foarte pitoreasca [very rosy picture – n.n.] utilizarea cianurilor in minele finlandeze. Declaratia sa pare sa se bazeze pe o totala dezinformare!

In termeni diplomatici, pentru ca nordicii au ceva mai multa istorie in diplomatie, asta suna cam asa: “Victor Viorel Ponta, esti cam prost (informat)!”

Sursa este chiar blogul Dnei Euro-Parmalentar: http://www.satuhassi.net/2013/commenting-the-statement-of-romanian-pm-on-cyanide-in-gold-mining/

Si mai spune Dna Euro-Parlamentar al Finlandei urmatoarele:

* Finlanda foloseste cianuri in DOAR CATEVA mine, nu in toate cele 52

* utilizarea de cianuri in minele finlandeze NU a fost sigura si CONCENTRATIA DE CIANURA A DEPASIT LIMITELE PERMISE chiar daca operatorul minei a declarat foarte vocal ca totul va fi sigur!

* in zonele in care se afla cele cateva mine din Finlanda in care se foloseste cianura densitatea populatiei este de 0.78 oameni pe kilometru patrat!

Ce parere aveti? 🙂

Domnule Prim Plagiator al Romaniei, Viorel, sunteti prost… informat!

Salvati_Rosia_Montana

Salvati_Rosia_Montana

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *