desen Romulus OPRICA

Sunt atacant central. De ce? Pentru că sunt un brașovean care a atacat piața din București. În pofida acestei descrieri, nu sunt pasionat de fotbal. Îmi plac, în schimb, drumețiile și fotografia. Și, așa cum mă descrie și caricatura alăturată, sunt cu gura până la urechi. Aproape mereu.

Din 2014 sunt Doctor în Sociologie. Nu pentru mi-ar fi cerut vreun client sau ar fi contat pentru ei, ci pentru că așa am vrut. Și pentru că Vintilă Mihăilescu mi-a acceptat ideile trăsnite (mulțumesc!). Sunt ONGist convins iar din 2007 îmi manifest această convingere în cadrul organizației Rotary Internațional. Din noiembrie 2011 sunt membru al orgnizației profesionale ESOMAR.

Sunt Senior Researcher al companiei BrandBerry și, din 2005, ofer consultanță și studii de piață atât pentru start-up-uri cât și pentru giganți ai business-ului din România (precum Selgros Cash&Carry, Farmaciile Dona sau Porsche România). Am intrat în lumea marketigului și a studiilor de piață pe jos, la propriu, și am crescut pas-cu-pas (nu, nu e plagiat după Iohannis – chiar așa s-a întâmplat!). Am coordonat peste 150 de focus-group-uri și interviuri, peste 50 de cercetări cantitative și peste 50 de sesiuni de mystery-shopping în peste 10 industrii. Cred că nicio decizie de dezvoltare, nicio campanie de marketing sau comunicare n-ar trebui să se realizeze fără o cercetare de piață profesionistă.

Și, ca să nu mă mai laud singur, îi las pe alții să o facă.


Colaborarea cu Romulus Oprica se întinde pe o perioadă lungă, de peste 5 ani. Am avut astfel ocazia să cunosc constanța și consecvența dar să apreciez și noutatea și inovația adusă de fiecare dată atunci când realizam un proiect în încercarea de a înțelege perspectiva clientului.

Ana Maria Pectulescu, past-Marketing Managar Farmaciile Dona

I was impressed with his enthusiasm, communication skills and professional demeanor, tackling all assignments with dedication and a smile.

Mandana Hadjidai, Owner Red Carpet

I was very pleased of the added value in interpretation of results. He is a good man and easy to work with him.

Claudiu Gămulescu, Consultant și online business developer.

He is a client oriented manager, trustworthy and flexible to the client’s needs and we are happy to recommend him and his company as a reliable business partner.

Pia Krauss, past Marketing Manager Selgros Cash&Carry | partener Sonas.


Dacă doriți mai mult din CV-ul meu, găsiți pe LinkedIn.

Gata, la muncă! 🙂

Romulus OPRICA _ hammer

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *